Saturday, April 28, 2012

Veggie carving of Sea bream 鯛の 野菜彫刻

Today's topic is Sea Bream.
I go to buy fish by myself in every morning.
今日のトピックは「鯛」です。
私は毎朝自分で買出し(仕入れ)に出かけています。


I love this fish.....it can become sashimi, sushi, saute ,carpaccio, so on....
I' prefer  to choose the a wild fish, not a farmed fish
because I like the aroma and  the meet and fat with the sweetness.

私は鯛が好きです。 さしみ、お寿司、ソテー、カルパッチョなど
ジャンルに問わず色々おいしい料理が出来ますからね。
できるだけ天然ものにこだわっています。

それは、天然ものは食したときの香り、そして上品な脂みと甘みが
好きだからです。特にお刺身にしたときに特徴が現れると思います。
(これでないとだめ!ということは基本無いと思っていますので
養殖のものも場合により使わせて頂いております)
                                   


I updated  the Sea Bream of carrot before, therefore
I introduce a procedure to make a sea bream with a sweet potato this time.
At first it is easy to do it when I make a line with a knife like below.
(I put a line by ipad to look more easily.

以前にも鯛のベジタブルカービングは、人参で作ったものを
アップしましたので、今回はさつまいも版です。
まず最初に、彫る前にナイフで細い線をつけると、やりやすいです。




Then I continue carving it a little by little.

そして、少しづつ彫り進めます。




This is an Image from the top.
 Can You see the tail is wagging?

こちらが上から見た画像。尾を振っている様子を
出したかったのですが、わかりますか?



At last , carve the scale and eyes. And it is done.

最後にうろこと目を彫り、完成です。


Here comes with Otsukuri.

こちらはお刺身と共に。



I wrote with Japanese this time. Hope you enjoyed it!

In Japanese, Sea Bream called "TAI"

Therefore This story was Tai Carving...not "Thai"carving...
this is kind of Japanese Joke... LOL!

今回は日本語でも書いてみました^^
タイカービングではなく、鯛のカービング、編でした。
お後がよろしいようで・・・・(汗)

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